Cristina Pîrv

Jucatoare de volei

Este cea mai valoaroasă jucătoare de volei din istoria României, fiind totodată desemnată cea mai bună jucătoare din Europa. Cristina a jucat la Dinamo, echipă cu care a câștigat două titluri naționale, a fost multiplă campioană în cele mai puternice ligi mondiale, respectiv Italia și Brazilia, căpitan al echipei naționale, echipă în cadrul căreia a evoluat încă de la vârsta de 14 ani. A petrecut 27 de ani în afara țării, evoluând în țări precum: Italia, Rusia, Franța, Argentina sau Brazilia.

De trei ani s-a întors în România, cu gândul de a-i da înapoi voleiului românesc care a propulsat-o spre o carieră fără cusur, o mică parte din ceea ce acesta i-a dat. Astfel, a înființat la Cluj-Napoca, unde s-a stabilit, Academia de Volei Pîrv11, în cadrul căreia pregătește copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, dar și o echipă cu care anul acesta a promovat în Divizia A1, ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, în orașul în care a început și povestea ei, sub îndrumarea antrenorului Alexandru Lazăr. 

Pe lângă faptul că este o sportivă de top care se menține în formă și care manageriază cu succes două echipe, Cristina este speaker, coach motivațional, dar și promotoarea unui stil de viață sănătos și a sportului ca formă de educație. 

Este pasionată de modă, de frumos, lansând de curând  o colecție de haine sport, dar chic în același timp care o reprezintă în totalitate. 

Motto-ul ei este „Fă ceea ce iubești, nu ceea ce îți place și dă 100% pentru visul tău!”, lucru pe care l-a transmis și celor doi copii ai săi, din cel mai important rol pe care îl are, acela de mamă,  rol ce mărturisește că vine cu mai multe provocări decât cel de campioană, dar care îi aduce, după cum e firesc, cele mai mari emoții și bucurii.