DANA RĂZBOIU

Jurnalist & Fondator Nație prin Educație

A muncit 17 ani în televiziune. A început întamplator, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După 6 ani a ajuns redactor -prezentator la TVR București și a fost timp de alți 6 ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Când trustul Dogan Media a înființat o companie în România, m-am bucurat de oferta lor și am prezentat principalul Jurnal de știri la Kanal D România.

“Munca în televiziune, într-o redacție de știri, este fascinantă prin adrenalina și senzația importanței pe care ți le dă. E ca un drog. Mi-a plăcut să știu tot, să spun eu altora ce s-a intamplat. Când nimeni nu știe încă, eu să aflu și să comunic mai departe. Să am în studiou invitați importanți, de ale căror decizii depinde viața a milioane de români. Să am exclusivități. Cu siguranță nu toți oamenii au plăcerea asta. Pentru mine a fost ceva esențial. Un drog la care am renunțat pentru o viață mai liniștită și așezată, focusată pe copii și familie.”

Dana s-a retras din viața publică și din televiziune, iar acum se implică în educație – a copiilor ei și a copiilor României.

“Educația este cea mai puternică armă pe care o avem în fața necunoscutului. Tatăl meu, absolvent de Drept, îmi repeta dictonul latin “Omnia mea mecum portum”.

Adică tot ceea ce am duc cu mine. Averile se fac și se cheltuie sau se pierd, dar ce am în cap rămâne cu mine cât timp trăiesc. Cred cu tărie în educație.

Mă ocup minuțios de educația copiilor mei, Victor și Marc. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat. La nivel macro, mă ocup acum, prin asociația pe care o conduc, Nație prin Educație, de proiecte mai mari tocmai în acest domeniu. Concursul Național de Robotică FTC România este un proiect special pentru mine, pentru că totul a plecat de la Victor, băiatul meu pasioanat de robotică.”