DORA GAITANOVICI

ARTIST

Descoperindu-și pasiunea pentru muzică de la o vârstă fragedă, Dora Gaitanovici a studiat de-a lungul timpului canto, saxofonul și pianul, iar în prezent ca gen muzical abordează rock progresiv melodic cu influențe folclorice și influențe din alternativ.

Deși are doar 22 de ani, Dora are în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul emisiunii „Vocea României”, unde a fost unul dintre cei patru finaliști ai ediției din 2018. Ea a susținut un recital în finala Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur. Anul trecut, Dora a participat la Selecția Națională Eurovision România, unde a fost pe primul loc în preferințele publicului, conform voturilor telespectatorilor.

De la sfârşitul anului 2021 putem vorbi despre trupa Dora Gaitanovici, ca entitate colectivă, de sine stătătoare. În 2022, alături de colegii ei, Dora a bifat cele mai relevante scene de club din țară, dar şi cele mai importante festivaluri.

La sfârşitul anului trecut a avut loc lansarea primului album Dora Gaitanovici, intitulat „Descântec”, un album concept inspirat din poveşti şi balade. În prezent, trupa se află în plin turneu de promovare al albumului, care se va întinde pe parcursul întregii primăveri.

MEET ME @THE WOMAN

30 MARTIE 2023, CLUJ NAPOCA