SANDRA PRALONG

Consilier de Stat  – Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor

Consilier de Stat în Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor și prezență activă în societatea civilă, Sandra Pralong este autor, profesor, fondatoarea Fundației SynergEtica, consultant, trainer și coach. 

Sandra Pralong are titlul de doctor în Științe Politice, obținut cu distincție la Paris (2008) și a absolvit trei programe de master în marketing (Elveția, HEC Lausanne, 1981), relații internaționale & diplomație (SUA, The Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, Boston, 1985) și filosofie politică (SUA, Columbia University, New York, 1997).

S-a întors în România în 1990 de la New York, unde era director de promovare (comunicare B2B) al săptămânalului internațional Newsweek și a pus, la București, bazele Fundației pentru o Societate Deschisă, pe care a condus-o la începutul anilor ’90. 

A fost consiliera Președintelui Emil Constantinescu (1998-2000) și înalt funcționar ONU (2002-2006). În 2008, Comisia Europeană a numit-o Ambasador al Bunăvoinței pentru Anul Internațional al Dialogului Intercultural.

A publicat numeroase cărți, eseuri și articole științifice în țară și, mai ales, în străinătate.

A câștigat premii internaționale în comunicare și publicitate, dar și în poezie, a fost inclusă în ”Who’s Who in the World” și ”Who’s Who of American Women”, și a fost decorată de statul român, de Casa Regală a României și de Commonwealth-ul statului Massachusetts în SUA.

Sandra Pralong a fost numită Consilier de Stat în Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, la data de 27 august 2015.