• THE WOMAN 2017: Education, the power to change the world

    14-15 Martie, Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca

Educaţia, fie că vorbim de cea clasică din sistemul educaţional, fie de cea nonformală, scoate la iveală din om ce este mai inovator şi te poate propulsa în vârful piramidei sociale. Educaţia, puterea de a schimba lumea!, a fost tema Conferinţei de Leadership Feminin The Woman, unde peste 600 femei cu rezultate în carieră au discutat între 14 și 15 martie despre leadership şi educaţie.

Câteva idei reprezentate în cadrul ediției din 2017:

Profesorul bun are cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări

 

Societatea civila se uneste și își doreste să miste lucrurile de jos, consideră Măriuca Talpeș, co-fondator Bitdefender, care îndeamnă să iubim oamenii excepționali și modești, profesorii care ne-au format și care pot face schimbarea în România pentru binele copiilor generațiilor viitoare. „Indiferent câți copii au în clasa, ce dotări are școala, ce programă școlară au de respectat – profesorii buni aduc cel mai mare impact în creșterea economiei unei țări!”, spune Măriuca.

Învățarea trebuie să fie bazată pe activități practice și nu pe acumularea de informații. Beneficiile se vor vedea cu siguranţă crede islandeza Ella Bjorns (Educator&Keynote Speaker). „Trebuie să-i educăm însă pe copiii din ziua de astăzi cu lucrurile din ziua de astăzi, nu în lumea în care am crescut noi. […] Putem să vedem beneficiile pentru societate ale schimbărilor dacă empatizăm şi investim în educaţie. Dar o facem?”, a subliniat Ella Bjorns.

Cum se poate implica mediul de afaceri în educație?

Cu numeroase date statistice de la instituţii de învăţământ şi profesori de top, Măriuca Talpeş a arătat cât de importantă este creşterea competenţelor cognitive ale copiilor. „Mediul de afaceri și comunitatea locală de părinți după părerea mea sunt cel mai important factor de schimbare în bine a educației ”, a menţionat Măriuca Talpeş.

Noile generaţii sunt viitorul, iar modul în care sistemul educaţional, nu doar familia, îi pregăteşte pentru ziua de mâine arată şi calea spre care o să evoluăm ca societate. Tocmai din acest motiv copii trebuie să înveţe la şcoală lucruri cât mai noi, care să-i ajute să-şi croiască singuri un drum în viaţă. „Multe companii spun acum că leadershipul nu este o calitate tehnică, ci este despre relaţionare. Trebuie să ne asigurăm că superiorii noştri pot gestiona diversitatea şi creativitatea. Problema nu este în pregătire, ci şi în recrutare. Pe cine aducem în câmpul muncii? Tocmai din această cauză sistemul educaţional este atât de vital”, este de părere Eleanor Tabi Haller-Jorden (President & CEO la The Paradigm Forum).

Mentoratul – formă de responsabilitate socială

Pe lângă rolul profesorilor și a companiilor în educație, mentoratul reprezintă o altă soluție pentru educație. Găsirea unui mentor în viaţă nu este un proces tocmai uşor. În momentul în care totuşi el îşi face apariţia pe parcursul vieţii poate fi un catalizator puternic pentru progresul oricărei persoane. Campioana olimpică la spadă Ana-Maria Brânză a vorbit în cadrul The Woman despre cei care i-au influențat cariera.

„Cu siguranţă nu aş fi astăzi pe această scenă fără toţi oamenii pe care i-am întâlnit în această viaţă. De la fiecare persoană ai ceva de învăţat. Suntem media interacțiunilor cu toți oamenii pe care îi întâlnim pe parcursul vieții. De la doamna care face patul în cantonament până la antrenorul care m-a sprijinit constant, toți contribuie la omul de astăzi. Antrenorul meu niciodata nu m-a lăsat să ştiu că sunt bună. Mereu a cerut tot mai mult. După fiecare campionat îmi spunea că trebuie să repet rezultatul astfel încât să nu creadă cineva că am avut o zi norocoasă. Ideea este că mentorul crede în noi, dar tot el este cel care ne ţine cu picioarele pe pământ”, afirmă Ana-Maria Brânză.

Disciplina și tenacitatea, secretul succesului pentru Gabrielei Szabó

Gabriela Szabó recunoaşte că sportul, prin educaţia pe care o impune, schimbă lumea. „Sportul înseamnă educaţie. Sportul schimbă lumea şi este o lecţie de viaţă cum nu vă puteţi imagina. Performanţa nu este simplă, în orice domeniu. Trebuie să ne apreciem pe fiecare dintre noi pentru că performanţă face fiecare. Ceea ce trebuie să facem noi este să corectăm prin disciplină şi perseverenţă acolo unde am greşit”, a declarat Gabriela Szabó (CSR&Public Affairs Addeco).

Pe lângă prezentări, dezbateri și workshop-uri, evenimentul a cuprins numeroase momente de excepție: Gala Premiilor The Woman, prezentare de modă, momente de jazz sau degustare de vin. Participanţii au vizitat zona expoziţională cu oportunități de business și au participat la sesiunea de autografe cu Dragoș Bucurenci (Communication Strategist&Public Speaking Coach Khastalia Consulting), moderatorul evenimentului.

SPEAKERS The Woman 2017

Câteva idei, pe scurt:

Prima zi a conferinței a fost împărțită în Masterclass-ul despre antreprenoriat, susținut de Mirela Bucovicean, discuții care abordau tema Women in TECH și  workshop-uri diverse.

Ziua a doua a fost compusă din numeroase discursuri și două paneluri, toate având în centru tema educației. Ziua s-a încheiat cu Gala Premiilor The Woman, urmată de ritmuri de jazz, o prezentare de modă și o degustare de vinuri.

 

Speakerii care au luat cuvântul în cadrul conferinţei au fost:

Măriuca Talpeș (Co-fondator Bitdefender şi Softwin & CEO Intuitext), 

Cristina Mureșan & Theodora Cleja (studente Y13 la Transylvania College), 

Gabriela Szabó (CSR&Public Affairs Adecco), 

Ana-Maria Brânză (Cea mai bună spadasină din lume), 

Sînziana Maioreanu (CEO Aegon), 

Mihaela Călușer (General Manager Wens Travel), 

Stela Toderașcu (Senior Manager Commercial Marketing AVON Romania&Moldova), 

Karina Ochiș (KO by Karina Ochiș), 

Oana Delia Radu (Group Retail Director Cluj, Raiffeisen Bank)

Mirela Bucovicean (Founder Molecule F), 

Monica Eugeniu (Managing Director „Learning about”), 

Maria Gheorghiu (Co-funder and Executive Director of the Romanian NGO Asociația OvidiuRo)

Lucia Ciucă (Managing Director Quantum Data Science)

Camelia Șucu (Strategic Partner, ClassIn)

Sonia Nechifor (Managing Partner, CommunicationON)

Daniela Teodorescu (Editor in Chief Avantaje.ro), 

Dania Selaru (Sales and Digital Transformation Adviser), 

Mădălina Bălan  (Managing Partner, Hart Consulting), 

Olimpia Meșa  (Founder, Book to Courses™️ Online School & Instructional Design company), 

Alexandra Crăciun  (Communication Consultant)

Dar și speakeri internaționali precum: 

Ella Bjorns (Educator&Speaker), 

Eleanor Tabi Haller-Jordan (Președinte&CEO The Paradigm Forum), 

Ludwik Sobolewski (CEO Bursa de Valori), 

Melissa Sterry (Fondator Bionic City).

Companiile au înțeles importanța educației în dezvoltarea comunităților și care sprijină evenimentul sunt:

Powered by: Raiffeisen Bank

Gold Partner: Carrefour

Silver Partner: Aegon, UBC

Sponsor: AVON 

Partners: KO by Karina Ochis, IQOS, Savage Beauties, Sabion, Ecco Shoes, Chic Ville, EuroGsm, Ciao Bella, Alfaparf, Art&Craft, Sublime, Salon Arta Eleganței, Liberty Technology Park, Transylvania Medical Center, Piera Linjerie, Noi9, Clote, Artsage, Coquette, Hart Consulting, Transilvania Healing, Sophia, Corola Traduceri, Vavian Pharma, Jidvei

Travel Partner: Wens Travel

Official Coffee: Meron

Official Car: RMB, She’s Mercedes

Supported by: Impress, Marty, Infinity Trophy, Magnolia.ro, Silver Business Center, Kommio, Gentlab, Ami Cristea.